Dulceaţă de prune verzi

Printeaza

Dulceaţă de prune verzi

Ingrediente:Dulceaţă de prune verzi

  • 1 kg zahăr
  • 1 l apă
  • 4 pahare umplute cu prune verzi cu sîmburele ne întărit
  • zeama de la 1/2 lămîie
  • 1 baton vanilie

 

Mod de preparare:

Se pune la fiert zahărul cu apa, se curăţă de spumăşi se lasă să se lege. În acest timp se înţeapă prunele cu acul în cîteva locuri, se spală cu apă rece şi se leagă într-un tifon.

Astfel legate se scufundă de trei ori într-o oală cu apă clocotită. Se scot din tifon şi se pun într-o sită ca să se scurgă bine.

Cîn zahărul este legat  nu însă prea tare se pun pru­nele, zeama de lămîie şi vanilia.

Se lasă să fiarbă la foc încet pînă se leagă bine. Dacă în timpul fiertului cu prunelese ridică spumă, se spumează.

Cînd este suficient de legată, se ia de pe foc, se acoperă cu un şervet udat şi stors. Se aşază rece în borcane.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • dulceata de prune verzi
  • dulceata de prune
  • reteta dulceata de prune verzi
  • dulceata de prrune varzi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.