Dulceaţă de prune verzi
PrinteazaDulceaţă de prune verzi din: zahar, apa, prune verzi, zeama de lamaie si baton de vanilie.
- 1 kg zahăr
- 1 l apă
- 4 pahare umplute cu prune verzi cu sîmburele ne întărit
- zeama de la 1/2 lămîie
- 1 baton vanilie
Mod de preparare:
Se pune la fiert zahărul cu apa, se curăţă de spumăşi se lasă să se lege. În acest timp se înţeapă prunele cu acul în cîteva locuri, se spală cu apă rece şi se leagă într-un tifon.
Astfel legate se scufundă de trei ori într-o oală cu apă clocotită. Se scot din tifon şi se pun într-o sită ca să se scurgă bine.
Cîn zahărul este legat nu însă prea tare se pun prunele, zeama de lămîie şi vanilia.
Se lasă să fiarbă la foc încet pînă se leagă bine. Dacă în timpul fiertului cu prunelese ridică spumă, se spumează.
Cînd este suficient de legată, se ia de pe foc, se acoperă cu un şervet udat şi stors. Se aşază rece în borcane.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- dulceata de prune verzi
- dulceata de prune