Dulceata de pere cu ghimbir
PrinteazaDulceata de pere cu ghimbir din: lamai, pere, ghimbir, zahar, gelfix, scortisoara.
- 3 lamai
- circa 1,2 kg pere
- 40 g ghimbir proaspat
- circa 1 kg zahar
- 1 plic gelfix
- 2 batoane de scortisoara
Mod de preparare:
Se stoarce sucul de la lămâi. Se spală perele, se decojesc, se taie sferturi şi se golesc de sâmburi; se taie mărunt şi se amestecă imediat cu suc de lămâie; se pasează. Se decojeşte ghimbirul, se taie cuburi şi se înglobează imediat în compoziţia de pere.
Se cântăreşte piureul de fructe şi se potriveşte cantitatea de zahăr şi de gelfix, conform indicaţiilor de pe ambalajul acestuia. Se amestecă totul şi se adaugă scorţişoară. Se dă în fiert amestecând continuu şi se lasă apoi să fiarbă 1 min.
Se scot batoanele de scorţişoară. Se toarnă dulceaţa în borcane şi se închid ermetic.
Dulceata de pere cu ghimbir
Pofta buna!