Dulceata de gogonele cu ghimbir si lamaie

Printeaza

Dulceata de gogonele cu ghimbir si lamaie din: gogonele, zahăr, ghimbir, zeama de lamaie.

Dulceata_de_gogonele_cu_ghimbir

Ingrediente:

  • 500 g gogonele
  • 250 g zahăr
  • 1 linguriţă qhimbir ras
  • zeama de la 1/2 lămâie

 

 

 

 

Mod de preparare:

Speli gogonelele, le tai jumătăţi, apoi le scoţi codiţele şi seminţele. Le tai felii mai mari sau mai mici, după gustul tău. Le aşezi într-un vas şi pre­sari zahărul peste ele şi zeama de lă­mâie.

Le ţii peste noapte la macerat, pui vasul pe aragaz, adaugi ghimbirul şi fierbi la foc mediu.

Le laşi la fiert şi le ţii pe foc până se leagă bine. Torni dulceaţa fierbinte în borcane sterile, pe care le închizi ermetic.

Dulceata de gogonele cu ghimbir si lamaie

Dulceata_de_gogonele_cu_ghimbir

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • dulceata de gogonele cu ghimbir
  • Dulceaţă de gogonele si ghimbir

1 comentariu

  1. Este foarte buna dulceata de gogonele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.