Dulceaţă de fructe roşii

Printeaza

Dulceaţă de fructe roşii din: fructe de padure, zahar gelifiant, suc de lamaie.

Ingrediente:Dulceata_de_fructe_rosii

  • 750 g fructe de padure (fragute, zmeura, coacaze si afine)
  • 250 g zahar gelifiant (3:1)
  • 3 linguri suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Se curăţă fructele de pădure şi se aşază într-o cratiţă mare, cu zahăr gelifiant şi suc de lămâie. Se dau în fiert, amestecând şi se lasă să clocotească 4 min. Se face proba: se pun pe o farfurioară rece 1-2 linguriţe de dulceaţă – dacă după 1 min. compoziţia nu se întăreşte, mai trebuie lăsată să fiarbă cel puţin 1-2 min.

Se toarnă apoi în borcane clătite cu apă fierbinte, care trebuie umplute până la buză. Se închid borcanele ermetic şi se lasă să stea cu fundul în sus, pe capac, cca 10 min. Se lasă să se răcească.

Dulceaţă de fructe roşii

Dulceata_de_fructe_rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.