Dulceata de dovlecei cu aroma de ghimbir

Printeaza

Dulceata de dovlecei cu aroma de ghimbir din: dovlecei, zahar, apa, lamai, ghimbir.

Ingrediente:Dulceata de dovlecei cu aroma de ghimbir

  • 1 kg dovlecei
  • 1/2 kg zahăr
  • 1 cană apă
  • 2 lămâi
  • 1 rădăcină de ghimbir de circa 3 cm
  • 2 plicuri zahăr vanilinat

 

Mod de preparare:

Cureţi dovleceii de coajă, îi tai cubuleţe şi îi laşi să se scurgă. Pui la fiert zahărul cu apa, zahărul vanilinat şi rădăcina de ghimbir curăţată de coajă.

Când siropul s-a îngroşat, scoţi rădăcina de ghimbir şi pui dovleceii. Laşi să fiarbă 10 minute, după care torni zeama de lămâie şi stingi focul după câteva clocote.

Acoperi vasul cu un şervet umed şi laşi să se mai răcească. Pui dulceaţa caldă în borcane curate, în prealabil încălzite şi aşezate pe suporturi metalice.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • Dulceata de dovlecel cu ghimbir

1 comentariu

  1. Vreau si eu din dulceata de dovlecei, am tot auzit de dulceata asta si vreau s-o incerc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.