Dulceata de coacaze cu zeama de lamaie

Printeaza

Dulceata de coacaze cu zeama de lamaie din: coacaze, zahar, lamaie.

 

Ingrediente: Dulceata_de_coacaze_cu_zeama_de_lamaie

  • 1 kg coacăze alese bob cu bob
  • 1 kg zahăr
  • 1 lămâie

 

 

 

Mod de preparare:

Dizolvi zânărul în 1 l apă şi fierbi siropul până ce se leagă obişnuit, ca la orice dulceaţă.

Adaugi apoi coacăzele alese, spălate şi zvântate şi zeama de lămâie.

Inchizi focul, laşi vasul cu fructe să se însiropeze timp de 5 minute, apoi aşezi din nou vasul la foc mai iute.

Când fructele plutesc în tot siropul, laşi vasul cu dulceaţă la răcit, acoperit cu un prosop ud şi bine stors.

Pui in borcane si depozitezi in camara.

 

Dulceata de coacaze cu zeama de lamaie

Dulceata_de_coacaze_cu_zeama_de_lamaie

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Dulceata de afine fara zahar

Dulceata de coacaze negre

Dulceata de coacaze negre din: coacaze, zahar, apa, lamaie. Ingrediente: 1 kg coacăze 1 kg zahăr 300 ml apă 1 lămâie   Mod de preparare: Speli fructele, le alegi şi le rupi codiţele. După ce s-au scurs, le pui la fiert. Când încep să clocotească, adaugi zahărul şi zeama de lămâie şi laşi să fiarbă […]

 

Compot de coacaze rosii

Reteta dulceata de coacaze rosii

Reteta dulceata de coacaze rosii din: coacaze, lamaie, zahar. Ingrediente: 1,5 kg coacăze 600 g zahăr 1 lămâie     Mod de preparare: Speli fructele, le alegi şi le laşi la scurs. Le amesteci cu zahărul şi le ţii peste noapte la frigider. A doua zi, le pui la foc împreună cu zeama de lămâie […]

 

Compot de coacaze rosii

Dulceata de fragi si coacaze rosii

Dulceata de fragi si coacaze rosii din: coacaze rosii, fragi, zahar, lamaie. Ingrediente: 500 g coacăze roşii 500 g fragi un kg zahăr sucul unei jumătăţi de lămâie   Mod de preparare: Se pun fructele gata curăţate în cratiţa de dulceaţă şi se lasă 10 minute la foc mic. Se adaugă zahărul, sucul de lămâie […]

 

Dulceaţă de coacăze cu vanilie

Dulceata gustoasa de coacaze

Dulceata gustoasa de coacaze din: coacaze, zahar, lamaie. Ingrediente: un kg coacaze 900 g zahar o lamaie     Mod de preparare: Se spala coacazele, se smulg de pe vrej si apoi se cantaresc sa fie un kg. Se pun intr-un vas cu zahar si suc de lamaie si se lasa la macerat o ora. […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.