Dulceata de cirese amare cu vanilie

Printeaza

Dulceata de cirese amare cu vanilie din: zahăr tos, vanilie (sau zahăr vanilinat), zeama de lămâie, cireşe amare (negre şi fără sâmburi).

Dulceata_de_cirese_amare_cu_vanilie

Ingrediente: 

  • 1,6 kg zahăr tos
  • 3 g vanilie (sau zahăr vanilinat)
  • zeama de la o lămâie
  • 1,2 kg cireşe amare (negre şi fără sâmburi)

 

 

Mod de preparare:

Mai întâi, se amestecă cireşele cu zahărul şi se pun pe foc lin, scuturând tingirea înainte şi inapoi, să nu se prindă. Mai apoi, se leagă pe foc iute.

Când e de se leagă de-adevăratelea, se toarnă zeama de lămâie, se mai lasă preţ de vreo câteva clo­cote şi se toarnă intr-un castron, să se răcească, să se poată pune în borcane.

Dulceata de cirese amare cu vanilie

Dulceata_de_cirese_amare_cu_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.