Dulceata de caise verzi cu vanilie

Printeaza

Dulceata de caise verzi cu vanilie din: caise, zahar, vanilie, lamaie.

Ingrediente:Dulceata de caise verzi cu vanilie

  • 1,5 kg caise
  • 1 kg zahar
  • vanilie
  • 1/2 lamaie

 

Mod de preparare:

Speli si oparesti caisele 10 minute cu apa clocotita, apoi le scoti si le lasi sa se scurga. In acest timp pui 1 kg de zahar cu 2 cani cu apa pe foc mic si lasi siropul sa se lege pana cand ramane bob legat pe farfurie. Tragi cratita de pe foc, pui caisele si le lasi in sirop 15 minute.

Fierbi dulceata la foc potrivit pana cand siropul se leaga din nou. Parfumezi cu vanilie cand fructele sunt fierte, adaugi lamaie taiata felii subtiri si, cand este gata, tragi vasul de pe foc.

Lasi in vasul in care s-a facut pana a doua zi, cand o pui in borcane curate si uscate, le legi cu celofan pus in doua si asezi borcanele in camara.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.