Dulceata de caise si capsune

Printeaza

Dulceata de caise si capsune din: capsune, caise, zahar, gelfix.

Ingrediente:Dulceata_de_caise_si_capsune

  • 1 kg căpșune
  • 1 kg caise
  • 1 kg zahăr
  • 1 plic Gelfix extra

 

Mod de preparare:

Speli fructele și le lași să se scurgă în strecurătoare. Îndepărtezi codițele căpșunelor și sâmburii caiselor, pe care apoi le tai în cubulețe. Într-o cratiță emailată cu volumul de cel puțin 4 litri, amesteci fructele cu zahărul și gelifiantul.

Fierbi fructele la foc mediu timp de 5 minute, cronometrând de la primul clocot. În acest timp, amesteci cu ajutorul unei spatule curate, pe care o folosești de asemenea exclusiv pentru dulcețuri.

Sterilizezi în cuptor borcane de 400 ml. Le scoți cu tot cu tava metalică și torni dulceața fierbinte. Înfiletezi capacele metalice și întorci borcanele pe capac, pentru 5 minute, apoi le poți depozita într-un loc răcoros.

Dulceata de caise si capsune

Dulceata_de_caise_si_capsune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.