Dulceaţă de caise cu migdale

Printeaza

O reteta delicioasa de dulceata de caise, zahar, migdale, apa, zeama de lamaie.

Ingrediente:Dulceaţă de caise cu migdale

  • 1 kg caise
  • 1,200 kg zahăr
  • 200 g migdale
  • 2 pahare cu apă
  • 2 linguri cu zeamă de lămâie

 

Mod de preparare:

Se aleg fructe dulci, dar nu prea coapte şi moi. Se spală, se opăresc un minut în apă fierbinte, se răcesc şi se scot sâm­burii şi coaja. In locul sâmburilor de caise se pun migdale.

Separat, se pune pe foc apa şi zahărul.

Când siropul este legat, se adaugă caisele şi zeama de lămâie şi se lasă să fiarbă la foc mic până se leagă bine, îndepărtăndu-se din când în când spuma de deasupra.

Se opreşte focul, se acoperă vasul cu un şervet udat şi stors şi se lasă să se răcească. Se umplu apoi borcanele gata pregătite.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • dulceata de caise cu migdale

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.