Dulceata de caise cu aroma de lamaie

Printeaza

Dulceata de caise cu aroma de lamaie din: caise, zahar, lamaie, bicarbonat de sodiu.

Ingrediente:Dulceata de caise cu aroma de lamaie

  • 1,5 kg caise
  • 1 kg zahar
  • 1/2 lamaie
  • 1 lingurita cu bicarbonat de sodiu

 

Mod de preparare:

Speli fructele si le cureti de coaja. Scoti samburii si pui fructele astfel pregatite intr-un vas cu 2 l apa, in care ai desfacut 1 lingurita de bicarbonat de sodiu.

Le tii numai 2 minute, apoi le scoti, le speli in doua ape reci si pui in siropul de zahar bine legat.

Lasi fructele sa stea in sirop pe marginea plitei 15 minute, timp necesar ca sa lase sucul din ele.

Fierbi dulceata la foc viu, o spumuiesti de mai multe ori, iar cand fierberea nu mai este libera, ci poticnita, pui lamaia taiata felii subtiri si o mai fierbi la foc mic doar 15 minute.

O lasi sa se racoreasca pana a doua zi, dupa care torni in borcane si legi cu celofan.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.