Dulceata de cocaze cu lamaie

Printeaza

Dulceata de cocaze cu lamaie din: coacăze alese bob cu bob, zahăr, lămâie.

Ingrediente:Dulceata de cocaze cu lamaie

  • 1 kg coacăze alese bob cu bob
  • 1 kg zahăr
  • 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Dizolvi zahărul în 3/4 l apă şi fierbi siropul până ce se leagă obişnuit, ca la orice dulceaţă. Adaugi apoi coacăzele alese, spălate şi zvântate şi zeama delămâie.

Inchizi focul, laşi vasul cu fructe să se însiropeze timp de 5 minute, apoi aşezi din nou vasul la foc mai iute.

Când fructele plutesc în tot siropul, laşi vasul cu dulceaţă la răcit, acoperit cu un prosop ud şi bine stors.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.