Dulceata de cirese amare

Printeaza

Dulceata de cirese amare din: cirese amare, zahar, suc de lamaie.

Ingrediente:Dulceata de cirese amare

  • 1 farfurie adâncă de cireşe amare, fără sâmburi
  • aceeaşi farfurie cu zahăr
  • sucul de la 1/2 lămâie

 

Mod de preparare:

Se curăţă cireşele de codiţe, se spală, se scurg şi se îndepărtează sâmburii. Se toarnă zahărul şi se lasă 1 oră, ca să iasă puţin sucul din fructe.

Se pune amestecul la foc iute, până clocoteşte, apoi se dă focul încet, amestecând uşor cu o lingură de lemn.

Se lasă să fiarbă amestecul până scade de două degete, luând spuma de deasupra ori de câte ori este nevoie.

Se toarnă dulceaţa fierbinte în borcane cu capace etanşe, apoi se acoperă cu un prosop gros şi se lasă să se răcească în voie, apoi borcanele se depozitează în cămară.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.