Dulceata de caise cu seminte de pin

Printeaza

Dulceata de caise cu seminte de pin din: caise fără sâmburi, zahar brun, seminte de pin, lamaie.

 

Ingrediente:

  • 5,5 kg caise fără sâmburi
  • 3,850 kg zahăr brut
  • 100-150 g seminţe de pin
  • 1 lămâie

 

 

Mod de preparare:

Speli caisele, le tai pe jumătate, îndepărtezi sâmburii, apoi le pui într-o cratiţă, împreună cu zahărul brut.

Le laşi la temperatura ca­merei, cel puţin 2-3 ore, ca să se topească zahărul brut.

Din când în când, amesteci uşor, ca să nu se zdrobească fructele.

Pui cratiţa pe foc mic şi laşi să fiarbă apro­ximativ 1 oră, până ce se leagă dulceaţa.

Cu 10 minute înainte de a opri focul, torni zeama de lămâ­ie.

La final, aduni spuma formată şi adaugi seminte de pin, rumenite separat.

Repartizezi dulceaţa în borcane de 400 g, pe care le închizi ermetic, apoi le in­troduci în cuptorul încălzit la 180 grade.

Stingi focul şi le laşi acolo până a doua zi.

Dulceata de caise cu seminte de pin

Dulceata_de_caise_cu_seminte_de_pin

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.