Dukkah cu ulei de masline si fistic

Printeaza

Dukkah cu ulei de masline si fistic din: fistic, alune ce pădure, seminţe le susan, cumin, seminte de coriandru, sare de mare, piper, ulei de măsline extra-virgin, ciabatta.

Dukkah_cu_ulei_de_masline_si_fistic

Ingrediente:

  • 4 linguri fistic decojit
  • 6 linguri alune ce pădure
  • 4 linguri seminţe le susan decojite
  • 2 linguri cumin
  • 1 lingură seminţe de coriandru
  • 1 linguriţă sare de mare
  • 1/2 lingură piper proaspăt pisat
  • 150 ml ulei de măsline extra-virgin
  • 1 ciabatta

 

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 160 °C. Se repartizează pe o tavă fisticul şi alunele şi se prăjesc cca 15 min, până ce incep să miroasă plăcut.

Cu 5 min. înainte de a fi gata se adaugă seminţele de susan. Se toacă grosier nucile.

Intr-o tigaie se prăjesc fără grăsime cuminul şi coriandrul; se pisează în mojar, se amestecă împreună cu nuci, susan, sare şi piper, pentru a se obţine pasta numită dukkah.

Se aşază amestecul într-un castron şi se toarnă uleiul de măsline.

Pâinea se înmoaie mai întâi în ulei şi apoi în pasta de nuci.

Dukkah cu ulei de masline si fistic

Dukkah_cu_ulei_de_masline_si_fistic

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.