Drob marmorat de miel

Printeaza

Drob marmorat de miel din: organe de miel (ficat, plămâni, rinichi, inimă, limbă), carne macră, prapur de miel, ceapă verde, usturoi verde, mărar şi pătrunjel, ouă, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Drob marmorat de miel

  • organe de miel (ficat, plămâni, rinichi, inimă, limbă)
  • câteva bucăţi de carne macră
  • prapur de miel
  • 3 legături ceapă verde
  • 2 legături usturoi verde
  • câte 1 legătură mărar şi pătrunjel
  • 4 ouă
  • 200 ml ule
  • 1 lingură sare
  • piper după gust

Mod de preparare:

Cureti şi speli foarte bine organele de miel şi bucata de carne macră. Pui prapu­rul în apă rece. Fierbi măruntaiele în apă uşor sărată, având grijă să înde­părtezi spuma care se for­mează.

Când organele sunt fier­te, le scurgi şi le laşi să se răcească. Le amesteci împreună cu ceapa şi ustu­roiul curăţate şi tocate. Treci totul prin maşina de tocat, mai puţin carnea, pe care o tai în cuburi mai mari.

Incorporezi mărarul şi pătrunjelul, tocate mărunt, 3 ouă bătute, sare şi piper după gust şi omogenizezi foarte bine tocătura. Umpli prapurul cu acest amestec şi îi dai formă rotundă.

Il aşezi într-o tavă unsă cu ulei, pe care o introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 25-30 de minute.

Baţi apoi oul rămas, ungi drobul cu el şi îl introduci din nou în cup­tor, până se rumeneşte fru­mos. Porţionezi drobul după ce s-a răcit complet.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.