Drob gustos de miel in aluat

Printeaza

Drob gustos de miel in aluat din: organe de miel, oua, paine, lapte, smantana, marar, patrunjel, ceapa verde, sifon, otet, sare, ulei, faina si margarina.

Drob_gustos_de_miel_in_aluat

 

Ingrediente:

Aluat:

  • 1 cană sifon călduţ
  • 1 lingură oţet
  • 1 linguriţă sare
  • 1/2 cană ulei
  • 300 g făină
  • 100 g margarină

Umplutură:

  • 750 g organe de miel (inimă, ficat, plămâni)
  • 2 ouă
  • 1 felie pâine
  • 100 ml lapte
  • 1 lingură smântână
  • 2 legături mărar
  • 2 legături pătrunjel
  • 2 legături ceapă verde

 

Mod de preparare:

Pentru aluat se amestecă margarina topită cu două linguri de făină; se obţine o ciulama. Se frământă aluatul din restul de ingrediente. Se împarte în două, se întinde câte o foaie, care se unge cu ciulama; se rulează ambele foi, se împletesc şi se întinde din nou o foaie, care se unge si ea cu ciulama. Se repetă procedeul de câteva ori, apoi se dă aluatul la frigider cel puţin 12 ore.

Se fierb măruntaiele de miel în apă, se ia spuma şi organele se lasă să se răcească. Se trec prin maşina de tocat şi se frământă cu ouă, pâine înmuiată în lapte şi stoarsă, smântână, verdeaţă tocată, sare şi piper. Se întinde o foaie de aluat şi se taie cerculeţe; se aşază umplutură şi se pliază sub formă de semilună. Se coc cca 30 de minute la cuptorul încins la 180°C. Pateurile se pot servi calde sau reci, cu piure de spanac sau salată verde.

 

Drob gustos de miel in aluat

Drob_gustos_de_miel_in_aluat

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. A fost bun drobul? Ca arata ca niste placintele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.