Drob din porc

Printeaza

Drob din porc din: ceapa verde, oua, ceapa portrivita, carne tocata, organe de porc, prapor, boia, sare, piper.

Ingrediente:Drob din porc

  • 6-7 legături de ceapă verde
  • 7 ouă
  • 2 cepe potrivite
  • 750 g de carne tocată (porc/vită)
  • 750 g de organe (400 g ficat porc, 200 g inimă porc, 200 g plămâni porc, 150 g rinichi porc)
  • 1 bucată prapor
  • boia
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Toci verdeţurile, iar separat, cureţi organele şi le tai în bucăţi mai mici, după care le dai prin maşina de tocat, sărezi, piperezi şi amesteci cu verdeaţa tocată mărunt.

Separat, tai mărunt 2 cepe şi le căleşti în puţin ulei. După ce s-a aurit ceapa, o scoţi şi o amesteci cu carnea to­cată crudă, sărezi şi adaugi boia. Amesteci apoi totul (carnea şi organele) cu 3-4 ouă, până rezultă o pastă.

Pui la fiert 3 ouă şi le fierbi tare. Iei un prapore pe care îl aşezi într-o tavă de chec care, în prealabil a fost unsă cu puţin ulei. Adaugi jumătate din pasta rezultată, introduci cele trei ouă fierte, după care completezi cu compoziţia rămasă deasupra.

Inchizi praporul şi ungi cu ou bătut pe deaspura, apoi dai tava la cuptor. Presari boia pe deasupra. înainte să scoţi drobul de la cuptor, verifici să fie făcut. Scoţi tava de la cuptor, laşi să se răcească drobul şi abia după aceea îl scoţi din formă şi îl tai.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.