Drob din ficat
PrinteazaDrob din ficat din: ficat de pui, chifle, unt, oua, sare, piper, verdeata, unt si pesmet.
- 500 g ficat de pui
- 2 chifle
- 1 ceapa mica
- 150 g unt
- 2 oua
- sare
- piper
- 1 lingurita de verdeata tocata
- 2 linguri de unt topit
- 1 lingurita de pesmet
Mod de preparare:
prin maşina de tocat împreună cu chiflele înmuiate în lapte şi stoarse bine. Adaugi şi ceapa tocată mărunt şi rumenită în unt. Freci untul spumă şi adaugi 2 gălbenuşuri. Amesteci totul împreună cu ficatul şi freci bine. Adaugi sare, piper, pătrunjel verde tocat fin şi puţin maghiran.
La sfârşit, adaugi albuşurile bătute spumă. Ungi o formă cu unt, presari pesmet, torni compoziţia şi o coci la foc potrivit. Răstorni cozonacul pe un pat de salată verde şi îl serveşti cu sos de foşii sau alt sos, în funcţie de preferinţe.
Drob din ficat
Pofta buna!
Nu-mi palce drobul asta deloc