Drob de miel in 2 straturi

Printeaza

Drob de miel in 2 straturi

O reteta de drob  de miel in 2 straturi din: maruntaie de miel, carne de miel, oua, pesmet, ulei, coniac, usturoi, ceapa, aptrunjel, sare, piper si smantana.

Ingrediente:

  • 500 g măruntaie de miel (plămân, ficat, inima, rinichi)
  • 500 g carne de miel
  • 3 ouă
  • 30 g pesmet
  • 25 g smântână
  • 30 ml ulei
  • 50 ml coniac
  • 5 căţei de usturoi
  • 3 cepe
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper

pentru crusta:

  • 200 g smantana
  • 3 oua

Preparare:

Spală bine măruntaiele de miel şi pune-le la fiert în apă cu sare. Separat, fierbe bucăţile de carne.

După ce s-au răcit toate aceste ingrediente trece-le prin maşina de tocat, mai puţin ficatul, pe care taie-l mărunt.

Amestecă-le bine cu ouăle, pesmetul, uleiul, smântână, coniacul şi usturoiul, ceapa şi pătrunjelul tocate mărunt. Potriveşte gustul de sare şi piper.

Aşază prapurul în tava de cozonac şi umple cu amestecul de carne. Intinde deasupra smântână bătută bine cu ouăle. Coace la cuptor aproximativ 35-40 minute.

Pregăteşte un drob original. Umple tava cu o parte din compoziţie, pune apoi 4 ouă fierte şi restul de carne

Dacă renunţi la ames­tecul de smântână şi ou, unge-l înainte de a-l băga în cuptor, cu un gălbenuş bătut bine.

Drob in 2 straturi

Drob in 2 straturi.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place foarte mult drobul de miel. Trebuie sa fie insa cu multa verdeata.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.