Drob de miel cu verdeata si usturoi

Printeaza

Drob de miel cu verdeata si usturoi din: organe de miel, prapur, ceapa, usturoi, marar, patrunjel, leustean, sare, ulei, oua, piper.

Ingrediente:Drob de miel cu verdeata si usturoi

  • 1, 5 kg organe de miel (ficat, inimă, plămân, rinichi, inclusiv grăsimea de la rinichi)
  • 1 prapur de miel
  • 15 fire ceapă verde
  • 15 fire usturoi verde
  • 1 ceapă uscată mare
  • 2 legături mărar
  • 2 legături pătrunjel
  • 1 legătură leuştean
  • 6 ouă
  • 2 linguri unt
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbeţi măruntaiele în apă rece, cu puţină sare, cca 45 min; scurgeţi-le bine şi lăsaţi să se răcească.

Tocaţi mărunt ceapa uscată şi căliţi-o 5 min în unt, la foc mediu, amestecând mereu, până se înmoaie şi începe să se coloreze. încingeţi cuptorul la treapta 4.

Tocaţi verdeţurile nu foarte mărunt. Daţi prin maşina de tocat organele fierte, pe sita cu ochiuri mari; la sfârşit, daţi prin maşină 2 felii de pâine înmuiate în lapte şi stoarse.

Fierbeţi tare 2 ouă, tocaţi-le mărunt cu cuţitul. Amestecaţi bine tocătura cu toate ouăle, cu ceapa prăjită (inclusiv grăsimea în care s-a prăjit), verdeţurile, sare şi piper după gust.

Dacă amestecul este cam uscat, puteţi adăuga puţin unt sau ulei.

Ungeţi bine cu ulei o cratiţă, aştemeţi prapurul bine spălat, aşezaţi în el tocătura; adunaţi marginile prapurului deasupra umpluturii, ungeţi bine cu ulei pe toată suprafaţa.

Lăsaţi să se coacă în cuptor cca 45 min, până se rumeneşte frumos deasupra.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Drob traditional de miel – usor de preparat

Drob traditional de miel din: inima, ficatul si plamanii de la un miel, ceapa, marar, patrunjel, morcov, ceapa verde, radacina de patrunjel, aluat, paine, piper si ulei. Drobul de miel este un preparat culinar tradițional românesc, fiind una dintre mâncărurile din miel specifice sărbătorii de Paște.       Ingredinte: inima, ficatul si plaminii de […]

 

Drob clasic din miel

Drob clasic din miel din: măruntaie de miel, ceapa, usturoi, patrunjel, marar, oua, sare, piper.   Ingrediente: un kg măruntaie de miel 3 legaturi ceapă verde 3 legaturi usturoi verde 2 legaturi patrunjel 2 legaturi marar 5 oua sare piper   Mod de preparare: Se spală foarte bine de mai multe ori organele în apă rece. […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.