Drob de miel cu ou

Printeaza

Drob de miel cu ou din: morcovi, unt, zahar, chifla, ceapa verde, patrunjel verde, organe de miel, oua si condimente.

Ingrediente:Drob_de_miel_cu_ou

  • 4 morcovi
  • 1 lingurita unt
  • 1 lingurita zahar
  • 1 chifla veche de-o zi
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 legaturi patrunjel verde
  • 800 g organe de miel (ficat, plamani, splina)
  • 2 oua crude
  • 2 oua fierte
  • amestec de condimente pentru miel

 

Mod de preparare:

Se curăță morcovii și se fierb în 500 ml de apă cu unt și zahăr cca 15 min. Se scot și se lasă să se scurgă. Se fierb sepa­rat orga­nele de miel în apă cu sare și se ia temeinic spu­ma. Se scot apoi organele din apa în care au fiert, se lasă să se răcească și se dau prin mașina de tocat.

Se înmoaie chifla în apă căl­­duță și se stoarce. Se amestecă împreună cu 2 linguri de pătrun­je­l tocat, organele tocate, 1 ou, ceapă și usturoi tocate, precum și condimentele pentru miel. Se încinge cuptorul la 180 °C.

Se unge o formă de cozo­nac. Se așază jumătate din com­po­­ziția de drob, apoi ouăle fierte de­cojite și morcovii. Se acoperă cu restul de compoziție de drob, se un­­ge cu ou bătut și se coace 60 min.

Drob de miel cu ou

Drob_de_miel_cu_ou

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.