Drob de miel cu ficat de pasare, ceapa verde si tarhon
PrinteazaDrob de miel cu ficat de pasare, ceapa verde si tarhon din: organe de miel, pipote si inimi de pui, ficat de pasare, ceapa, usturoi verde, tarhon, ceapa verde, oua, smantana, pesmet, unt, piper, condiment, sare si delikat.
Ingrediente:
- organele de miel (ficat, rinichi, plamani, inima)
- 1/2 kg pipote si inimi de pui
- 1/2 kg ficat de pasare
- 2 cepe
- 4-5 fire usturoi verde
- putin tarhon
- 6 fire ceapa verde
- 6 oua
- 2 linguri smantana
- pesmet
- 50 g unt
- piper
- condiment pentru drob
- sare,
- delikat
Mod de preparare:
Se spală organele de miel şi se tin în apă cu otet 15 minute. Se scot se taie bucati de 5 cm şi se pun la fiert împreună cu ficatul, pipotele si inimile de pui.
După fierbere se scot, si se dau prin maşina de tocat carnea împreună cu ceapa uscată, ceapa verde, usturoiul şi tarhonul.
Compozitia se amesteca bine cu ouale, smantana, condimentele si se pun intr-o tava de yena sau de cozonac unsă cu unt si presarata cu pesmet.
Se pune în cuptor si se tine pana cand capata o culoare maronie. se pot pune 3 oua fierte tari. Feliile de drob capata culoare si au un aspect deosebit.
Pofta buna!