Drob de miel (cighir)

Printeaza

Drob de miel (cighir) din: prapur, maruntaie de miel, ceapa verde, marar, patrunjel, miez de paine, galbenusuri, ou, sare, piper, lapte, grasime.

 

Ingrediente:Drob de scoici cu orez

  • 1 prapur
  • măruntaiele de la un miel
  • 3 fire ceapă verde
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • puţin miez de paine albă muiat în lapte
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 ou întreg
  • sare
  • piper
  • 1 lingură lapte dulce rece sau apă rece
  • 1 lingură grăsime

 

Mod de preparare:

Opărim măruntaiele : inima, ficatul şi plămanii (bojocul).

Le lăsăm să dea cateva clocote, le scoatem pe un fund şi, după ce s-au răcorit, le tăiem cu cuţitul în bu­căţi mici.

Apoi le tocăm cu satarul cat se poate de mărunt.

Adăugăm ceapă verde, mărar şi pă­trunjel, toate tocate mărunt, apoi puţin miez de paine albă muiat în lapte, gălmuşurile, oul întreg, sare şi piper după gust.

Turnăm o lingură de lapte dulce .ce (sau apă rece) şi amestecăm bine,

Intindem pe un fund prapurele, punem în mijloc toată umplutura dandu-i forma rotundă sau lunguiaţă. îndoim întorcandu-i părţile de la capete peste umplutură,

După aceea, părţile laterale.

Incingem puţină grăsime şi aşezăm drobul cu partea unde se îmbină marginile prapurelui în jos.

Dăm la cuptor şi in cand în cand stropim deasupra cu grăsimea din tavă.

Cand s-a rumenit bine drobul, îl scoatem şi îl servim cu salată verde, piure de cartofi, cartofi prăjiţi.

 

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

retete

Retete de Drob de Miel – usor de preparat

Retete de Drob de Miel: Drob de miel cu ceapa, usturoi si marar verde Drob de miel cu ceapa si usturoi verde din: organe de miel, ceapa, marar, patrunjel, ou, sare, piper, orez. Ingrediente: 1 1/2 kg organe de miel (ficat, rinichi, plamani, inima,… Read more » Drob de miel cu oua si ceapa verde […]

Drob de miel

Drob de miel cu marar si oua

Drob de miel cu marar si oua din: organe de miel, ceapa verde, marar, oua, sare, piper. Ingrediente: organe interne de la un miel 3 legatura ceapa verde 2 legaturi marar 3 oua fierte tari 3 oua crude sare piper   Mod de preparare: Organele interne se spală bine si apoi se pun la fiert […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.