Drob de legume
PrinteazaDrob de legume
- 175 g boabe de grau zdrobite
- 450 ml apa
- 2 linguri ulei
- 2 catei usturoi zdrobiti
- 450 g legume (praz, morcovi, conopida, ardei gras)
- ciuperci taiate fasii
- 4 linguri unt arahide
- 125 g foi varza
Mod de preparare:
Puneti apa clocotita peste grauul zdrobit. Lasati la inmuiat 30 minute, amestecand din cand in cand. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste usturoiul cu legumele si ciupercile 3 minute. Se adauga untul de arahide si graul scurs.
Se taie cotoarele de la varza. Se oparesc frunzele in apa clocotita 2 minute, apoi se scurg. Se tapeteaza o forma de cozonac cu foile de varza, lasand capetele sa atarne in afara.
Se toarna compozitia de legume, indesand bine. Se acopera cu frunzele de varza care atarna. Se rastoarna pe o farfurie si se serveste cu sos de rosii.
Pofta buna!