Drob de legume cu masline

Printeaza

Drob de legume cu masline din: ceapa, orez, telina, cartofi, morcovi, masline, pesmet, patrunjel, marar, unt, boia, condimente, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 4 cepe
  • 200 g orez
  • 1 radacina de telina
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 150 g masline negre
  • 5 linguri pesmet
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • putin unt
  • 2 linguri boia de ardei dulce
  • condimente mixte
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Orezul se pune la fiert în apă cu 1 lingură de condimente. Separat, se pun la fiert cartofii în coajă.

Când sunt fierţi, se curăţă şi se dau pe răzătoarea mică. Ceapa curăţată se toacă mărunt şi se pune la călit în unt.

Morcovii şi ţelina se dau pe răzătoarea mare. Măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie feliuţe.

Orezul fiert se amestecă cu ceapa, cartofii, morcovii, ţelina, măslinele.

Se adaugă pesmet, 1 cană de supă din concentrat şi verdeţurile tocate mărunt.

Se pune boia de ardei, se sărează şi se piperează după gust.

Amestecul rezultat se pune într-o tavă potrivit de mare, unsă cu unt şi tapetată cu făină şi se dă la cuptor, la foc potrivit, pentru 30 minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.