Drob de legume cu ciuperci si grau

Printeaza

Drob de legume cu ciuperci si grau din: legume (praz, morcov, conopidă, ardei), ciuperci, boabe de grau, ulei, margarina, usturoi, varza alba, sare, piper. Legumele sunt surse bogate de nutrienți esențiali și au numeroase beneficii pentru sănătate.

Drob_de_legume_cu_ciuperci_si_grau

Ingrediente:

  • 500 g legume (praz, morcov, conopidă, ardei)
  • 200 g ciuperci
  • 200 g boabe de grâu
  • ulei
  • 4 linguri de margarina
  • 2 căţei de usturoi
  • 4-6 foi de varză albă
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Zdrobeşte boabele de grâu (dă-le prin râşniţă), spală-le în mai multe ape şi lasă-le la înmuiat 30 de minute în 1/2 l de apă clocotită.

Curăţă şi taie legumele în felii subţiri şi căleşte-le în ulei încins. Adaugă ciupercile şi usturoiul tăiate felii şi mai fierbe-le câteva minute.

Când sunt gata, ia-le de pe foc şi amestecă-le cu patru linguri de margarină şi cu grâul scurs.

Opăreşte foile de varză şi curăţă-le de cotoare, într-o formă de cozonac unsă cu ulei, pune foile de varză, lăsând marginile să atârne pe afară.

Toarnă compoziţia de legume şi de grâu şi acoperă cu frunzele de varză care atârnă. Dă drobul la cuptor 20 de minute, până când se rumeneşte.

Când e gata, răstoarnă pe farfurie, feliază şi serveşte cu sos de roşii.

 

Drob de legume cu ciuperci si grau

Drob_de_legume_cu_ciuperci_si_grau

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.