Drob cu urzici si ceapa 

Printeaza

Drob cu urzici si ceapa din: urzici, ceapa, ulei, faina, oua, gris, sare, piper.

Ingrediente:Drob cu urzici si ceapa

  • 750 g urzici
  • sare
  • 2-3 linguri ulei
  • 10 fire ceapă
  • 1 lingură făină
  • 3 oua
  • 2 linguri de griş
  • 150 g caşcaval

 

Mod de preparare:

Se spală 750 g urzici. Se fierb în apă clocotită cu sare, la foc viu, apoi se scurg şi se toacă mărunt. Se înăbuşă în 2-3 linguri ulei si 10 fire ceapă verde tocată mărunt.

Se freacă 1 lingură ulei cu 1 lingură de făină şi se adaugă treptat urzicile. Se pun la fiert, la foc mic.

Se lasă apoi compoziţia să se răcească, se adaugă treptat 3 ouă crude bătute, ceapa înăbuşită, 2 linguri de griş şi 150 g caşcaval ras şi se potriveşte de sare şi piper.

Se prepară foaia de tăieţei din 1 ou, 1 lingură apă şi 1 vârf de cuţit sare şi faina.

Se tapetează cu ea o cratiţă, se lasă mai lungă pe margini, se pune compoziţia, se aşază 5 ouă fierte tari şi se acoperă cu foaia de tăieţei de pe margini.

Se dă la cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.