Drob cu fistic

Printeaza

Drob cu fistic din: carne de vita, ficat de pui, ceapa, paine, lapte, oua, ienibahar, fistic, sare, piper.

Ingrediente:Drob cu fistic

  • 1 kg carne vită
  • 300 g ficat de pui
  • 3 cepe
  • 5 felii de pâine
  • 150 ml lapte
  • 5 ouă
  • 1/2 linguriţă ienibahar
  • 2 linguri fistic
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spală ficatul în apă rece şi se fierbe cinci minute în apă cu un praf de sare. Se scurge şi se lasă să se răcească. Se trece carnea prin maşina de tocat împreună cu ceapa şi ficatul. Se pune totul într-un castron.

Feliile de pâine curăţate de coajă se pun la înmuiat în lapte, după care se storc bine şi se pun peste amestecul de carne. Se adaugă ouăle întregi bătute uşor, ienibaharul, fisticul zdrobit, sare şi piper, după gust. Se omogenizează bine amestecul.

Se toarnă compoziţia într-o formă de cozonac unsă şi tapetată şi se apasă bine. Se aşază forma într-un vas mai mare, se toarnă apă, după care se introduce în cuptorul preîncălzit pentru o oră. Se scoate forma din cuptor şi din baia de apă.

Se lasă să se răcească înainte de servire.

 

Drob cu fistic

Drob cu fistic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.