Drob cu ciuperci, mazare si porumb

Printeaza

Drob cu ciuperci, mazare si porumb din: ciuperci champignon, morcovi, cartofi, mazăre din conservă, porumb din conservă, ceapă uscată, ceapă verde, usturoi verde, marar, patrunjel, pesmet, sare, piper alb macinat, ulei.

Ingrediente:Drob cu ciuperci, mazare si porumb

  • 500 g ciuperci champignon
  • 2 morcovi mari
  • 3 cartofi
  • 100 g mazăre din conservă
  • 1-2 linguri porumb din conservă
  • 1 ceapă uscată
  • 1 legătură ceapă verde
  • 2 fire verzi de usturoi
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 5 linguri pesmet
  • sare
  • piper alb măcinat
  • 4-5 linguri ulei pentru călit şi uns tava

Mod de preparare:

Cureţi morcovii şi cartofii, îi speli şi îi fierbi în apă cu puţină sare. Cureţi ciupercile, le speli şi le tai mărunt, după care le căleşti în 2 linguri de ulei încins.

Când acestea încep să scadă, adaugi ceapa uscată, în prealabil curăţată şi tocată şi continui să le căleşti împreună până scade toată apa.

Scurgi mazărea din conservă şi o amesteci împreună cu morcovul tăiat cubuleţe sau rondele, cartofii cuburi, porumbul, ceapa şi usturoiul tocate şi verdeaţa fin tăiată.

Adaugi şi ciupercile călite, sare şi piper după gust, iar la urmă pesmetul.  Omogenizezi compoziţia şi o pui într-o tavă unsă şi tapetată cu pesmet.

Presezi uşor, mai presari puţin pes­met şi introduci tava în cuptorul cald, la foc mediu, pen­tru aproximativ 30 de minute.

Scoţi drobul din formă după ce s-a răcit complet şi îl tai în felii de 2-2,5 cm. Il aranjezi pe un platou decorat cu verdeaţă proaspătă, din grădina ta.

Drob cu ciuperci, mazare si porumb

Drob cu ciuperci, mazare si porumb

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.