Dovlecel gratinat cu ou si cascaval

Printeaza

Dovlecel gratinat cu ou si cascaval din: oua, unt, faina, apa, sare, dovlecei, cascaval, piper.

Dovlecel_gratinat_cu_ou_si_cascaval

Ingrediente:

  •  2 gălbenuşuri
  • 100 g unt rece
  • 250 g făină
  • 2 linguri apă rece
  • sare

Pentru umplutură:

  • 2 dovlecei
  • 4 ouă
  • 250 g caşcaval ras
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Arrfesteci untul rece, tăiat cubuleţe, cu făina, sarea, adaugi gălbenuşurile, bătute bine cu apa .rece, şi frămânţi un aluat care să fie legat.

Infăşori coca în folie de plastic şi o dai la frigider 30 de mi­nute. Dovleceii bine spălaţi şi uscaţi îi tai rondele.

Baţi ouăle cu un praf de sare, adaugi caşcavalul, piper după gust şi feliile de dovlecei şi amesteci, întinzi aluatul şi îl aşezi într-o tavă înaltă, tapetată, având grijă să îmbraci şi pereţii.

Inţepi coca cu din­ţii uneijfurculiţe şi torni umplutura. Nivelezi şi dai la cuprorul încins aproximativ 40-45 de minute. Laşi să se răcească în tavă, apoi serveşti.

Dovlecel gratinat cu ou si cascaval

Dovlecel_gratinat_cu_ou_si_cascaval

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.