Dovlecei umpluţi cu orz

Printeaza

O reteta simpla de dovlecei umpluti cu orz din: dovlecei, usturoi, orz, ardei gras, cimbru, ulei de masline extravirgin, emmentaler, sare si piper.

Ingrediente:Dovlecei umpluţi cu orz

  • 450 g dovlecei (zucchini)
  • 1 căţel de usturoi
  • 140 g orz (sau arpacaş)
  • 70 g ardei gras roşu
  • 5-6 crenguţe de cimbru
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 60 g Emmentaler
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Fierbe orzul 15 minute în apă cu un praf de sare. Scurge-l, trece-l sub jet de apă rece şi pune-l într-un castron. Spală dovleceii, îndepărtează-le capetele şi taie-i în două, pe lungime.

Scobeşte-i de miezul alb şi toacă-l mărunt. Pune dovleceii scobiţi într-o oală cu apă clocotită şi cu 1 linguriţă de sare; fierbe-i 3-4 minute, scoate-i, scurge-i, lasă-i să se răcească şi aşază-i pe o tavă.

Curăţă ardeiul şi taie-1 cubuleţe. încinge uleiul de măs¬line într-o tigaie şi căleşte în el căţelul de usturoi decojit. Adaugă ardeiul şi miezul de dovlecel tocat. Pune sare şi piper, după gust, şi căleşte 5 minute.

Adaugă orzul fiert şi căleşte totul încă 3 minute. Pune frunzuliţele de cimbru tocate mărunt, amestecă, stinge focul şi încorporează brânza Emmentaler tăiată cuburi mici.

Umple dovleceii cu această compoziţie şi dă-i 5 minute la cuptor, la 180° C ca să se gratineze puţin. Aşază pe farfurii un pat din umplutura rămasă, pune deasupra dovleceii umpluţi, decorează cu o crenguţă de cimbru proaspăt şi serveşte.

Dovlecei umpluţi cu orz

Dovlecei umpluţi cu orz

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.