Dovlecei umpluţi cu varză
PrinteazaO reteta delicioasa de post de dovlecei umpluti cu varza din: dovlecei, varza, cimbru, rosii, bulion, ceapa, ulei si sare.
- 0 dovlecei
- 1 varză mică
- cimbru
- 2-3 roşii sau 1 lingură cu bulion
- 1 ceapă
- 3-4 linguri cu ulei
- sare
Mod de preparare:
Se spală dovleceii, se rad de coaja albă, se taie un capac larg şi se golesc de seminţe. Se spală iar şi se lasă la scurs pe un prosop curat. Se toacă varza mărunt, se presară cu multă sare, se freacă uşor până când se strânge zeamă în vas.
Se spală cu apă rece, se scurge şi se pune în cratiţă cu ulei şi cu ceapă tocată. Se căleşte o jumătate de oră, se adaugă bulionul sau roşiile fără coajă şi tocate mărunt, cimbru, apoi se mai lasă câteva minute pe foc.
Se umplu dovleceii cu varza călită, se pun în formă, se acoperă cu apă caldă şi se introduc la cuptor o jumătate de oră. Se servesc calzi, cu pâine proaspătă.
Pofta buna!