Dovlecei umpluţi cu varză

Printeaza

O reteta delicioasa de post de dovlecei umpluti cu varza din: dovlecei, varza, cimbru, rosii, bulion, ceapa, ulei si sare.

Ingrediente:Dovlecei umpluţi cu varză

  • 0 dovlecei
  • 1 varză mică
  • cimbru
  • 2-3 roşii sau 1 lingură cu bulion
  • 1 ceapă
  • 3-4 linguri cu ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Se spală dovleceii, se rad de coaja albă, se taie un capac larg şi se golesc de seminţe. Se spală iar şi se lasă la scurs pe un prosop curat. Se toacă varza mărunt, se presară cu multă sare, se freacă uşor până când se strânge zeamă în vas.

Se spală cu apă rece, se scurge şi se pune în cratiţă cu ulei şi cu ceapă tocată. Se căleşte o jumătate de oră, se adaugă bulionul sau roşiile fără coajă şi tocate mărunt, cimbru, apoi se mai lasă câteva minute pe foc.

Se umplu dovle­ceii cu varza călită, se pun în formă, se acoperă cu apă caldă şi se introduc la cuptor o jumătate de oră. Se servesc calzi, cu pâine proaspătă.


Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.