Dovlecei umpluti cu tofu si vinete

Printeaza

Dovlecei umpluti cu tofu si vinete din: dovlecei (zucchini), ceapă verde (sau o ceapă uscată), usturoi, vanata, ardei gras, brânză tofu, ulei de măsline, cimbru verde (sau uscat), sare, piper, menta.

 

Ingrediente:Dovlecei_umpluti_cu_tofu_si_vinete

  • 4 dovlecei (zucchini)
  • 2 fire de ceapă verde (sau o ceapă uscată)
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 vânătă potrivită
  • 1 ardei gras
  • 250 g brânză tofu
  • 4 linguri ulei de măsline
  • linguri pesmet cimbru verde (sau uscat)
  • sare şi piper, după gust
  • frunze verzi de mentă

 

Mod de preparare:

Speli dovleceii, tai câte un căpăcel la unul din capete şi îl scobeşti pentru a scoate pul­pa din interior.

Laşi doar puţin miez sub coajă pentru a putea fi umpluţi.

Ii presari în interior cu sare, putin cimbru tocat, îi stropeşti cu 2-3 picături de ulei şi îi aşezi într-o tavă la cuptor, pentru circa 15 minute să se înmoaie puţin.

Intre timp, toci ceapa, o căleşti în ulei bine încins, până începe să se rume­nească uşor.

Adaugi pulpa vinetei, tăiată cubuleţe şi continui călirea până se înmoaie puţin.

Adaugi pulpa scoasă din dovlecei, ardeiul gras, curătat de seminţe şi tăiat cubuleţe, condimentezi cu sare, piper şi presari puţin cimbru tocat.

Continui călirea, amestecând continuu până se pătrund legumele. Laşi compoziţia să se răcească puţin, apoi adaugi brânza tofu tăiată cubuleţe sau dată pe râzătoare şi amesteci toată compo­ziţia.

Dacă este nevoie, corectezi gustul de sare şi piper, apoi umpli dovleceii cu această compoziţie şi îi pui din nou la cuptor pentru circa 15 minute până se rumenesc frumos deasupra.

Ii serveşti imediat, garnisiţi cu frunze verzi de mentă aromată.

Dovlecei umpluti cu tofu si vinete

Dovlecei_umpluti_cu_tofu_si_vinete

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.