Dovlecei umpluti cu sunca si cascaval

Printeaza

Dovlecei umpluti cu sunca si cascaval din: lapte, covrigi, dovlecei, patrunjel, sunca, fructe de ienupar, ceapa, ou, suc de lamaie, coaja de lamaie, sare, piper si cascaval.

Ingrediente:Dovlecei_umpluti_cu_sunca_si_cascaval

  • 250 ml lapte
  • 4 covrigi vechi
  • 4 dovlecei
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 200 g sunca
  • 3 fructe de ienupar
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 2 lingurite coaja de lamaie rasa
  • sare
  • piper
  • 80 g cascaval

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte puţin laptele şi se înmoaie înăuntru covrigii. Se spală dovleceii şi se curăţă. Se taie jumătăţi pe lungime şi se golesc jumătăţile de sâm­buri cu ajutorul unei linguri. Pulpa de dovlecel scoasă se toacă şi se pune deoparte. Se ung jumătăţile de dovle­cei cu 1 lingură de ulei. Se spală pătrunjelul, se scutură şi se toacă. Se taie cuburi şunca. Se pisează în piuliţă fructele de ienupăr.

Se curăţă ceapa şi se toacă. Se încinge într-o tigaie 1 lin­gură de ulei şi se căleşte înă­untru ceapa tocată. Se adau­gă pulpa de dovlecel şi se lasă să se răcorească. Cuptorul se încinge la 180° C.

Legumele călite se ameste­că împreună cu covrigii înmu­iaţi, ou, pătrunjel şi şuncă. Se adaugă apoi după gust ie­nupăr pisat, suc şi coajă de lămâie, sare şi piper. Se umplu jumătăţile de dovlecei cu compoziţia de covrigi şi legume.

Caşcavalul se rade şi se pre­sară în tavă, deasupra um­pluturii de legume. Se aşază dovleceii umpluţi pe o tavă unsă şi se coc la cuptor cca. 20 min.

Dovlecei umpluti cu sunca si cascaval

Dovlecei_umpluti_cu_sunca_si_cascaval

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • retete de dovlecei umpluti cu carne si cascaval

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.