Dovlecei umpluţi cu somon şi branză de capră

Printeaza

O reteta delicioasa de Dovlecei umpluţi cu somon şi brânză de capră din: dovlecei, somon afumat, ricotta, branza de capra, smantana, ulei de masline extravirgin, frunze de cimbru verde, civeta, frunze de ceapa verde, sare si piper.

Ingrediente:Dovlecei umpluţi cu somon şi branză de capră

  • 8 dovlecei mari (zucchini)
  • 200 g somon afumat
  • 150 g ricotta (sau brânză proas­pătă de vaci)
  • 100 g brânză proaspătă de capră
  • 2 linguri smântână
  • 1 lingură ulei de măsline extra­virgin
  • câteva frunze cimbru verde
  • civetă (sau frunze de ceapă verde)
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Spală dovleceii şi taie-i jumătăţi, pe lun­gime. Pune-i să fiarbă 10 minute la abur într-o oală cu capac, cu puţină apă. Lasă dovleceii să se răcorească, apoi sco- beşte-i cu o linguriţă sau cu un instrument special pentru această operaţiune.

Taie somonul în bucăţi şi pune-1 în blender împreună cu brânza de capră, ricotta, smântână, uleiul de măsline, un vârf de cuţit de sare şi puţin piper proaspăt măcinat. Mixează totul până când obţii o cremă şi răstoarn-o într-un castron.

Toacă mărunt civeta sau frunzele de ceapă verde şi cimbrul, apoi încorporează-le în cremă. Pune compoziţia într-un cornet şi umple jumătăţile de dovlecei căl­duţi.

Preparatul poate fi servit atât imediat, cât este călduţ, cât şi mai târziu, rece, de la frigider. Pregăteşte o umplutură cu o savoare mai accentuată adăugând 2 picături de tabasco alături de ierburile aromatice.

Dovlecei umpluţi cu somon şi brânză de capră

Dovlecei umpluţi cu somon şi branză de capră

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.