Dovlecei umpluti cu piept de curcan

Printeaza

Dovlecei umpluti cu piept de curcan 

Ingrediente:Dovlecei umpluti cu piept de curcan

  • 3-4 dovlecei pentru umplut şi alţi 2 pentru sos
  • 1 piept de curcan
  • 1 ceapă
  • o felie de pâine înmuiată în lapte sau apă
  • 1 ou
  • 100 g caşcaval
  • câte o legă­tură de mărar si pătrunjel
  • smântână
  • sare şi piper după gust

 

Mod de preparare:

Desprinzi cu un cuţit bine ascuţit carnea de pe oasele pieptului şi o treci prin maşina de tocat. Apoi o amesteci cu pâinea înmuiată şi stoarsă, oul, sarea, piperul.

Cureţi dovleceii de coajă şi apoi îi tai pe jumătate şi îi scobeşti, ii umpli cu carnea. Intr-o tavă pui un strat de dovlecei raşi pe râzătoare şi amestecaţi cu ceapă tăiată mărunt, aşezi dovleceii umpluţi, torni puţină apă şi razi caşcavalul.

Dai tava la cuptor pentru 30- 40 de minute. Intr-o tigaie topeşti o bucăţică de unt, pui mărarul tocat, laşi un pic să se călească, adaugi smântână şi când sunt dovleceii gata torni acest sos peste ei.

Dovlecei umpluti cu piept de curcan

Dovlecei umpluti cu piept de curcan

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.