Dovlecei umpluti cu orez si carne de vita

Printeaza

Dovlecei umpluti cu orez si carne de vita din: dovlecei, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, carne de vita, orez, cimbru, sare, piper, cascaval, supa, smantana.

Ingrediente:Dovlecei_umpluti_cu_orez_si_carne_de_vita

  • 4 dovlecei
  • 400 g rosii
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 400 g carne de vita tocata
  • 125 g orez fiert
  • 1 lingura cimbru
  • sare
  • piper
  • 60 g cascaval ras
  • 400 ml supa
  • 4 linguri smantana

 

Mod de preparare:

Se pregătesc legumele. Se taie dovle­ceii în două, pe lung. Se scobesc, se toa­că pulpa. Se curăţă roşiile de cotoare şi seminţe şi se taie pulpa cuburi. Se toacă ceapa şi usturoiul. Se încinge cuptorul la 200°C. Se călesc ceapa şi usturoiul în ulei cca 5 min.

Se adaugă carnea tocată şi se prăjeşte până ce devine sfărâmi­cioasă. Se adaugă pulpa de dovlecei, roşiile şi orezul; se condimentează cu cimbru, sare şi piper. Se umplu dovleceii cu acest amestec şi se aşază într-o for­mă de sufleu unsă.

Se presară caşcaval şi se toarnă supă. Se coace la cuptor cca 30-35 min. Dovleceii se păstrează calzi într-o farfurie termorezistentă. Se adaugă smântână în sos şi se lasă să dea în clocot; se condimentează. Se ornează dovleceii şi se servesc cu sos.

Dovlecei umpluti cu orez si carne de vita

Dovlecei_umpluti_cu_orez_si_carne_de_vita

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.