Dovlecei umpluti cu legume si kaizer

Printeaza

Dovlecei umpluti cu legume si kaizer din: dovlecei, kaizer, rosii, ceapa, ardei morcov, boabe de porumb, ulei, cimbru, cascaval, sare, piper.

 

Ingrediente:Retete

  • 2 dovlecei mijlocii
  • 50 g kaizer
  • 2 rosii
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 1 morcov
  • 2-3 linguri boabe de porumb fiert
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingura cimbru uscat sau 1 lingura cimbru proaspat tocat
  • 4 felii de cascaval
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Speli dovleceii şi îi tai în jumătate, pe lungime. Cu o lingură, scoţi miezul dovle­ceilor, lăsându-le pereţi de 1 cm.

Presari cu sare bărcu- ţele obţinute şi le laşi să se scurgă, cu gura în jos.

Pentru umplutură, opă­reşti roşiile 1 minut, le decojeşti şi le tai mărunt. Cureţi legumele şi le speli.

Tai ceapa şi ardeiul mărunt, iar morcovul îl dai pe râză­toare.

In uleiul încins, căleşti timp de 5 minute ceapa, ardeiul, morcovul, porum­bul şi kaizerul tăiat în cubuleţe.

Sărezi şi condi­mentezi amestecul după gust. Umpli bărcuţele de dovlecei cu această com­poziţie şi le aşezi într-o tavă, cu o lingură de ulei şi câteva de apă.

Introduci tava în cuptorul cald, la foc mediu, V2 oră, până când dovleceii se înmoaie, iar umplutura se încheagă.

Scoţi vasul din cuptor şi aşezi peste dovlecei câteva felii subţiri de caşcaval, apoi continui coacerea 3 minute.

Ii serveşti ca atare sau cu un sos picant de ardei şi roşii.

Dovlecei umpluti cu legume si kaizer

 

retete

Dovlecei cu lamaie

Dovlecei cu lamaie din: dovlecei, lamaie, sare de mare, piper negru, patrunjel, ulei de masline si usturoi. Ingrediente: 3 sau 4 dovlecei mici, feliaţi pe lungime 1 lămâie mare sau 2 lămâi mici sare de mare piper negru 1 lingură de pătrunjel proaspăt, tocat 1 lingură de ulei de măsline 1 căţel de usturoi, mărunţit […]

retete

Dovlecei condimentaţi copţi

Dovlecei condimentaţi copţi din: dovlecei,dovleac, ulei de masline, pudra cu curry, sare de mare, scortisoara, chimen, usturoi si stafide. Ingrediente: 2 dovlecei, tăiaţi pe lungime în jumătăţi 1 dovleac galben 1 linguriţă de ulei de măsline ¾ linguriţă de pudră de curry ½ linguriţă de sare de mare ¼ linguriţă de scorţişoară măcinată 1/8 – […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.