Dovlecei umpluti cu carne de vita si smantana

Printeaza

Dovlecei umpluti cu carne de vita si smantana din: carne de vita, orez, ceapa, faina, rosii, franzela, sare, piper, ulei, dovlecei, marar, zahar, smantana.

Ingrediente:Dovlecei umpluti cu carne de vita si smantana

  • 500 g carne de vită
  • 80 g orez
  • 2 cepe mijlocii
  • 1 lingură de făină
  • 1 lingură pastă de roşii
  • 1 felie de franzelă
  • sare
  • piper
  • 2-3 roşii
  • 200 ml ulei
  • 6 dovlecei
  • mărar verde proaspăt
  • puţin zahăr
  • 200 g smântână

 

Mod de preparare:

Daţi carnea prin maşina de tocat împreună cu franzela înmuiată şi bine stoarsă. Adăugaţi aici ceapa tocată şi orezul fiert pe jumătate, stins cu puţină apă, sare, piper şi mărar tocat după gust.
Omogenizaţi amestecul, umpleţi dovleceii curăţaţi de coajă (raşi), tăiaţi în jumătăţi pe lungime şi scobiţi cu 1 linguriţă.

Inăbuşiţi puţin dovleceii, apoi puneţi-i în cratiţă. In vasul în care au fost înăbuşiţi, faceţi un sos din ceapă tocată şi făină, care se stinge cu apă sau cu supă. Puneţi puţin zahăr şi fierbeţi la foc domol. Strecuraţi sosul peste dovleceii care fierb în cuptor sub capac, cu roşiile curăţate şi tăiate.

Presăraţi peste dovlecei mărar tocat.

Smântână, turnaţi-o peste preparat sau aduceţi-o separat la masă.

 
Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.