Dovlecei umpluti cu carne tocata

Printeaza

Dovlecei umpluti cu carne tocata din: dovlecei, carne tocata, ceapa, ulei, suc de rosii, condimente, patrunjel, kaizer, cascaval.

Ingrediente:Dovlecei umpluti cu carne tocata

  • 3 dovlecei mari, tineri
  • 300 g carne tocată amestec (porc şi vită)
  • 1 ceapă
  • sare
  • ulei de măsline
  • 250 ml suc de roşii
  • amestec de condimente (cimbrişor, maghiran, dafin, busuioc, piper)
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 ou
  • 250-300 g kaizer
  • 100 g caşcaval

 

Mod de preparare:

Dovleceii se curăţă la capete şi se taie în două, pe lung. Se scobesc cu linguriţa, lăsând doar puţin miez pe coajă.

Se taie mărunt ceapa, apoi se căleşte în puţin ulei de măsline, cu 1/2 din miezul de dovlecei mărunţit cu cuţitul. Se adaugă şi carnea, se lasă să scadă, apoi se condimentează după gust. Se opreşte focul şi se lasă să se răcească, apoi se înglobează oul şi verdeaţa tocată fin.

Cu o lingură se umplu dovleceii. Deasupra se presară kaizerul tăiat cubuleţe.

Restul de miez de dovlecei se dă la blender; se adaugă suc de roşii, o lingură de ulei de măsline, un praf de piper şi puţină sare. Se amestecă şi se toarnă pe lângă bărcuţele de dovlecei umpluţi.

Se completează cu apă, până aproape de marginea bărcuţelor şi se dă la cuptor 40 min. Se scoate, se presară caşcaval pe umplutură şi se mai dă la cuptor 5 min.

Se servesc fierbinţi, eventual cu iaurt deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.