Dovlecei umpluti cu carne, orez si marar

Printeaza

Dovlecei umpluti cu carne, orez si marar din: dovlecei, carne tocata de vita, sare, piper, orez, ceapa, marar, patrunjel, rosii, suc de roşii, supă de legume, ulei, smantana, iaurt cremos.

 

Ingrediente:

  • 5 dovlecei mai mari
  • 500 g carne tocată de vită
  • sare
  • piper
  • 4 linguri orez
  • 1 ceapă
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2 roşii

Pentru sos:

  • 1 cană suc de roşii
  • 1 cană supă de legume
  • 2 linguri ulei
  • smântână
  • iaurt cremos

 

Mod de preparare Dovlecei umpluti cu carne, orez si marar:

Speli dovleceii sub jet de apă, îi tai jumătăţi, îi scobeşti şi îi pui la scurs cu gura în jos.

Amesteci carnea tocată cu orezul spălat, cu ceapa, mărarul şi pă­trunjelul tăiate mărunt.

Potriveşti gustul de sare şi piper şi umpli dovleceii.

Tai roşiile felii rotunde şi pui căpăcele la dovleceii um­pluţi, apoi îi aşezi într-o cratiţă.

Torni uleiul, sucul de roşii şi supa atât cât să ajungă la jumătatea dovleceilor.

Dai cratiţa la cuptor aproximativ 1 oră. Ii serveşti cu iaurt cremos sau cu smântână.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.