Dovlecei pane cu sos Aioli

Printeaza

O reteta delicioasa de dovlecei pane cu sos aioli din: dovlecei, ou, ceapa verde, lamaie, usturoi, faina, ulei de masline, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Dovlecei pane cu sos Aioli

  • 2 dovlecei
  • 1 ou
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 lamaie
  • 2-3 catei de usturoi
  • 200 g faina
  • 100 ml ulei masline
  • 100 ml de ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Dovleceii se curăţă de coajă şi se taie rondele. Se presară sare şi se lasă la scurs. După ce s-au scurs de zeamă, se dau prin ou bătut şi apoi prin făină. Se prăjescîn ulei încins, câte 5 minute pe fiecare parte. Se scot pe o hârtie absorbantă pentru a lăsa surplusul de ulei.

Se prepară sosul aloli. Se toacă mărunt usturoiul şi se puneîn blender. Se toarnă ulei de măsline treptat, ca pentru maioneză. Se asezonează cu lămâie, sare şi piper şi se toarnă peste dovlecei. Se decorează cu ceapă verde, fire de chevas sau mărar.

Dovlecei pane cu sos Aioli

Dovlecei pane cu sos Aioli

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.