Dovlecei pane cu legume

Printeaza

Dovlecei pane cu legume

Dovlecei pane cu legume

Ingrediente:

  • 500 g dovlecei
  • doi morcovi
  • un sfert de conopidă
  • un fir de praz
  • 200 g porumb baby
  • 200 g fasole verde
  • 300 g varză de Bruxelles
  • 100 g făină
  • două ouă
  • o linguriţă de busuioc
  • sare, piper
  • ulei
  • mix salată
  • usturoi

Preparare:

Intr-o oală se pun la fiert morcovii curăţaţi de coajă şi tăiaţi bucăţele. Separat se fierbe varza de bruxelles, conopida, porumbul baby şi fasolea verde.

Se scurg de apă, se taie bucăţele şi se pun într-un castron. Prazul se curăţă, se spală, se taie jumătăţi şi apoi bucăţele.

Se încinge ulei într-o cratiţă, se pune prazul şi se căleşte până se înmoaie. Se adaugă legumele tăiate, sarea, piperul şi busuiocul uscat.

Se prăjesc zece minute la foc potrivit, se opreşte focul şi se păstrează la cald.

Dovleceii se curăţă, se spală, se taie felii pe lung sau rondele, se presară sare si piper. Se trec prin ou bătut, prin făină, se prăjesc în ulei încins şi se servesc alături de legumele calde.

Dovlecei pane cu legume.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.