Dovlecei murati din: dovlecei, oua, amidon, faina, ulei, pesmet, branza, ceapa, usturoi, piper, otet, sare, ienibahar. Ingrediente: 1 kg dovlecei ulei 2-3 ouă 1 lingură amidon 2 linguri făină 4 linguri pesmet 150 g brânză rasă 1 ceapă 3 căţei usturoi piper Pentru saramură: 1 l apă 200 ml oţet 1 lingură sare 2 linguri […]
Dovlecei murati cu otet din cidru si turmeric
PrinteazaDovlecei murati cu otet din cidru si turmeric din: dovlecei, ceapa, sare, apa, otet din cidru, zahar, praf de mustar, seminte de mustar, turmeric.
- 6 dovlecei , taiati fasii subtiri
- 1 ceapa maruntita
- 2 linguri sare
- 6 cani apa rece
- 500 ml otet din cidru
- 215 gr zahar
- 1 1/2 lingurita praf de mustar
- 1 1/2 lingurita seminte de mustar
- 1/2 lingurita turmeric macinat
Mod de preparare:
Pune dovleceii intr-un borcan mai mare, impreuna cu ceapa si apoi presara sare.
Amesteca, apoi toarna apa. Acopera cu o folie de plastic si lasa dovleceii la sarat o ora. Pe urma scurge-i foarte bine si arunca apa.
Pune dovleceii pe servete de hartie de bucatarie pentru a se usca, apoi pune-i intr-un borcan curat.
Amesteca otetul cu zaharul, mustarul si turmericul intr-o tigaie la foc iute.
Lasa la fiert pana cand dau in clocot. Da focul mai mic si fierbe inca 2 minute. Ia de pe foc si lasa sa se raceasca 15 minute.
Toarna zeama peste dovlecei si sigileaza borcanul. Intoarce-l invers pentru 2 minute.
Depoziteaza-l intre 24 h si o saptamana in frigider.
Dovlecei murati cu otet din cidru si turmeric
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Reteta zilei: Dovlecei murati cu ghimbir si usturoi
Dovlecei murati cu ghimbir si usturoi din: dovlecei, ardei gras, ceapa rosie, ardei iute, ghimbir, usturoi, otet de vin alb, zahar, sare, seminte de mustar, seminte de telina, turmeric, cuisoare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei, tăiati felii subtiri 1 ardei gras rosu, tăiat în fâșii subțiri 1 ceapa rosie, tăiata în felii subțiri 1 ardei iute, […]
Pofta buna!