Dovlecei in floare cu smantana

Printeaza

Dovlecei in floare cu smantana

Ingrediente:Dovlecei in floare cu smantana

  • 50 dovlecei
  • 150-200 g smîntînă
  • 200 g unt
  • 1 lin­gură făină
  • 1 legătură de mărar
  • sare

Mod de preparare:

Cu un cuţitaş ascuţit radem coaja do­vleceilor. Rupem floarea şi tăiem codiţa, îi spălăm bine şi îi punem pe un şervet curat.

Infierbîntăm unt într-o tigaie smălţuită şi punem dovleceii la prăjit, întoreîndu-i cu o furculiţă pînă ce ei capătă culoare gălbuie. Apoi îi punem într-un vas de sticlă rezistentă la foc sau de piatră, tur­năm apă fierbinte peste ei şi îi punem la fiert înăbuşit. Sînt gata cînd intră sco­bitoarea uşor în ei.

Punem unt într-o tigaie încălzită şi, cînd se înfierbîntă, turnăm făina şi lăsăm să se rumenească. Stingem rîntaşul cu zeama de dovlecei, adăugăm jumătate din cantitatea de smîntînă, lăsăm să dea un clocot şi turnăm totul peste dovlecei. Fierbem pînă rămîne puţin sos.

Inainte de a servi la masă, punem smîntînă rămasă intr-o crăticioară să dea un singur clocot şi o turnăm peste do­vlecei. Adăugăm unt proaspăt şi vînturăm sosul cu lingura la colţul aragazului. Po­trivim sarea. Presărăm mărar tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.