Dovlecei gratinati cu urda si porumb

Printeaza

Dovlecei gratinati cu urda si porumb din: dovlecei, urda, ou, cascaval, faina, sare, piper, cimbru, ceapa verde.

Ingrediente:Dovlecei_gratinati_cu_urda_si_porumb

  • 4 dovlecei
  • 250 g urdă dulce
  • 1 ou
  • 50 g caşcaval ras
  • 1 lingură făină
  • 1/4 linguriţă sare
  • 2 fire cimbru
  • 1/4 linguriţă piper măcinat
  • 4 cepe verzi
  • 400 g boabe de porumb din conservă
  • 1 roşie

 

Mod de preparare:

Se fierb dovleceii în apă cu sare 5-minute; se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Se taie în două pe lung şi se scobesc. Pulpa se toacă. Corăbioarele rezultate se aşază pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu.

Se amestecă urda cu caşcaval, ou, făină, cimbru tocat, sare, piper şi boabe de porumb. Se călesc în ulei încins miezul de dovlecei, ceapa verde şi roşia tăiată bucăţi. Se lasă să se răcorească şi se înglobează în amestecul de brânză; se umplu dovleceii cu această compoziţie.

Se coc la cuptor 10 min., până ce se rumeneşte umplutura. Se scot şi se lasă să odihnească 10 min. înainte de servire.

 

Dovlecei gratinati cu urda si porumb

Dovlecei_gratinati_cu_urda_si_porumb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.