Dovlecei cu verdeata umpluti cu legume

Printeaza

Dovlecei cu verdeata umpluti cu legume din: dovlecei, morcovi, telina, patrunjel, rosii, bulion, margarina, marar, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:

  • 4 dovlecei mijlocii
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 rosii
  • 2 linguri de bulion
  • 1 lingura margarina
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă dovleceii, se spală, se taie în jumătăţi şi se scobesc, scoţându-le partea din mijloc.

Apoi se curăţă şi se spălă morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel, se taie în rondele şi se înăbuşă în margarină încinsă, peste ele adăugând puţină apă.

Intre timp, se opăresc roşiile în apă clocotită, se lasă să se răcească, apoi se curăţă de pieliţe şi de seminţe şi se dau pe râzătoare.

Când zarzavatul e bine pătruns, se adaugă roşiile şi se presară sare şi piper după preferinţe.

Se lasă să fiarbă bine, amestecând pentru omogenizare, apoi se ia de pe foc şi, după ce compoziţia s-a răcit, se umplu cu ea dovleceii.

Intr-o cratiţă, se toarnă bulionul, dizolvat în puţină apă călduţă, apoi se aşază dovleceii cu umplutura în sus, se presară peste ei verdeaţă tocată mărunt şi se dă la cuptor până se pătrund bine.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.