Dovlecei cu sos de rosii si usturoi

Printeaza

Dovlecei cu sos de rosii si usturoi din: dovlecei, roşii coapte bine, usturoi, sare, piper, făină, ulei, pătrunjel.

Dovlecei_cu_sos_de_rosii_si_usturoi

Ingrediente:

  • 3 dovlecei, curăţaţi de se­minţe
  • 1 kg roşii coapte bine
  • 1 căpăţână usturoi
  • sare
  • piper
  • făină
  • ulei
  • pătrunjel

Mod de preparare:

Se taie dovleceii rondele, se sărează şi se lasă 15 minute să se scurgă.

Se dau apoi prin puţină făină şi se prăjesc în ulei bine încins, pe ambele părţi.

Se scot rondelele pe o tavă întinsă şi se aşază una lângă alta. Separat, se curăţă roşiile de coajă, se dau prin răzătoarea mare şi se pune sucul la fiert.

Când scade apa, se adaugă usturoiul pi­sat, sare, piper, apoi se amestecă uşor.

După ce s-au răcit puţin dovleceii şi so­sul, se pun câte 2 linguriţe de sos în mij­locul rondelei de dovlecel şi se presară pătrunjel tocat mărunt. Se pot folosi şi roşii întregi din conservă.

Dovlecei cu sos de rosii si usturoi

Dovlecei_cu_sos_de_rosii_si_usturoi

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Dovlecei cu rosii, usturoi si patrunjel

Dovlecei cu rosii, usturoi si patrunjel

Dovlecei cu rosii, usturoi si patrunjel din: dovlecei, rosii, suc de rosii, ulei, ceapa, usturoi, apa, piper, sare, patrunjel. Ingrediente: l kg dovlecei 3 roşii 1 pahar suc de roşii 1 cănită ulei de măsline 1 ceapă tocată mărunt 3 căţei usturoi pisat 1 pahar apă piper sare pătrunjel verde, tocat mărunt Mod de preparare: […]

 

Tocanita de rosii cu ceapa, dovlecei si usturoi

Tocanita de rosii cu ceapa, dovlecei si usturoi din: ulei de masline, ceapa, usturoi, dovlecei, rosii tocate, busuioc, parmezan. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, zdrobiti 3 dovlecei, taiati in cuburi 2 conserve de 400 g de rosii tocate 1 legatura mica de busuioc, rupt 25 g de […]

 

Dovlecei cu rosii, mărar si usturoi

Dovlecei cu rosii, mărar si usturoi

Dovlecei cu rosii, mărar si usturoi Ingrediente: 2-3 dovlecei potriviţi (fără prea multe seminţe) 2 cepe 1 ardei gras 1 castron cu roşii decojite 1 lingură pastă de tomate 2 legături mărar usturoi (după gust) ulei pentru prăjit sare piper   Mod de preparare: Speli şi cureţi dovleceii, apoi îi tai pe lung fâşii subţiri […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.