Dovlecei cu smantana, ceapa si marar

Printeaza

Dovlecei cu smantana, ceapa si marar din: dovlecei, ulei, ceapă, făină, smântână, mărar, oţet, sare, zahăr.

Ingrediente: Dovlecei cu smantana si marar

  • 1,5 kg dovlecei
  • 75 ml ulei
  • 100 g ceapă
  • 75 g făină
  • 75 g smântână
  • 1 legătură mică mărar
  • 10 ml oţet
  • sare
  • 25 g zahăr

Mod de preparare: 

Alegi dovlecei proaspeţi, îi speli, îi cureţi de coajă şi îi tai în cuburi. Tai ceapa mărunt.

Dovleceii îi înăbuşi cu ulei şi cu 150 ml apă, apoi îi scoţi pe un platou, iar în uleiul rămas, înăbuşi ceapa şi făina dizolvată în 100 ml apă.

Adaugi circa 1 l de apă pentru a fierbe şi laşi să fiarbă timp de 10 minute.

Peste sosul obţinut adaugi dovlecel, zaharul, otetul, sare si  mai fierbi 10-15 minute.

La sfarsit adaugi smantana si iei vasul de pe foc.

Deasupra, presari marar verde tocat marunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.